Endinsem-nos!

Quines activitats fem?

“Bàsquet Solidari” , els nostres alumnes conviden diverses escoles del centre de Badalona en un torneig de bàsquet que dura tot un matí. El “preu” de l’entrada per jugar i gaudir de l’espectacle és 1Kg. d’aliments. La recaptació es lliura al Banc d’Aliments.

“Paneres de Nadal”, els alumnes de 2n i 3r d’ESO preparen unes paneres nadalenques que lliuren a l’entitat badalonina FOLRE. Aquesta entitat atén les persones sense sostre de la nostre ciutat .

“Mercat solidari”, els alumnes de Cicles Formatius i Educació primària col.laboren en la recollida i venda de llibres i joguines cedits per les famílies de l’escola per tal de recollir diners que son donats a CÀRITAS per tal d’ajudar a les famílies més necessitades de la nostra ciutat.

Alumnat: Tots els alumnes de Secundària estudien els projectes seleccionats i voten per decidir quin s’ha de dur a terme.

  • Alumnes de 6è de Primària: Participen estudiant els projectes, fan el treball de recerca i l’expliquen als seus companys més petits. Aprenen a fer rosetes en els tres tallers que organitzem i, juntament amb els alumnes de 2n d’ESO, són testimoni de la donació del premi.
  • Alumnes de 1r d’ESO: Elaboren rosetes, preparen pancartes amb frases al·legòriques a la Lluita adolescent per la PAU!, per decorar les parets de l’escola. Venen “Rosetes Solidàries” davant de l’escola. Per aquesta activitat organitzem grups de quinze alumnes i cada grup surt a vendre durant 30 minuts. És impressionat l’entusiasme que mostren en aquesta activitat.
  • Alumnes de 2n d’ESO: Elaboren rosetes, folren guardioles que necessitem el dia de la venda, alguns van als centres d’Infantil i Primària a vendre “Rosetes Solidàries” el dia 22 d’abril. Són testimonis de la donació del premi, que es dur a terme una tarda del mes de maig , quan representants de la organització guanyadora venen a l’escola a recollir-lo. Juntament amb el xec per import del premi, els lliurem una placa amb la paraula PAU escrita en trenta llengües diferents i demanem que la pengin en un lloc visible, ja que mitjançant aquesta placa volem manifestar el nostre desig de pau a tot el món.
  • Alumnes de 3r d’ESO: Elaboren rosetes, són responsables de la publicitat. Dissenyen un cartell i fullet que imprimim i distribuïm a Badalona. El dia 18 o 19, els estudiants de 3r d’ESO surten a distribuir la publicitat pel centre de Badalona, els mateixos carrers on els alumnes de 4t d’ESO vendran les “Rosetes Solidàries” el dia 23. Són tres classes de 3r d’ESO, en total 90 alumnes. Les classes es divideixen en grups de cinc alumnes,  surten sis grups per classe.

Per a que els cartells quedin ben distribuïts, cada grup de cada classe té assignada una part de la zona que li correspon.

Els alumnes surten de l’escola a les 11.45 h i cada grup ha de penjar vint cartells. Han d’emplenar una fitxa indicant el nom i l’adreça dels establiments que els han deixat penjar cartell. També porten 100 fullets per a repartir-los.

Els alumnes saben que no poden penjar els cartells en qualsevol paret, han de sol·licitar permís als comerços, cafeteries, bancs, etc. que trobin.

  • Alumnes de 4t d’ESO: Elaboren rosetes i són els responsables de la venda de les “Rosetes Solidàries. Són tres classes, en total 90 alumnes. Les classes es divideixen en grup de cinc alumnes, en total surten sis grups per classe.

Els alumnes surten de l’escola a les 9.00 h. i cada grup disposa d’una safata amb 120 rosetes, una guardiola i 100 fullets explicatius. Venen les rosetes durant el matí i en acabar contesten un formulari sobre l’activitat. Saben que han de vendre les rosetes a un euro, però s’accepten donacions perquè és una activitat benèfica.

També es responsabilitzen del control de la “Paradeta de Sant Jordi” a l’espai facilitat per l’Ajuntament dins de la Fira de Sant Jordi.

  • Alumnes de Batxillerat. Fan rosetes, visiten les escoles d’Infantil i Primària per explicar la venda de les “Rosetes Solidàries” i darrerament els llibres publicats (els expliquen en un altre capítol).

També es responsabilitzen del control de la “Paradeta de Sant Jordi” a l’espai facilitat per l’Ajuntament dins de la Fira de Sant Jordi.